Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Jadłospis

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    20.01

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb graham 40g z masłem 5g,kiełbaska wiejska bez dod. E 15g,serek Almette 10g, rzodkiewka 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Ogórek świeży/ Pomarańcz 100g

     

     

     

     

    Zupa jarzynowa 250ml

    Pierogi leniwe 180g, surówka z marchwi i ananasa 80g

    Woda z cytryną, jabłko

     

     

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Kisiel wiśniowy ze śmietaną 170g

    Flipsy kukurydziane

    21.01

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi 250ml, chleb baltonowski 35g, masło 5g, krakowska sucha bez dod. E 25g, ogórek kiszony 25g

    Herbata koperkowa

    Miseczka zdrowia

    - gruszka, papryka czerwona, jabłko100g

    Krupnik 250ml

    Kotlet drobiowy panierowany 80g, ziemniaki 150g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 80g

    Kompot owocowy

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Ryż z malinami 170g- wy. własny

    22.01

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, ser żółty „Gouda” 25g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

     

     

    Jabłko/ Marchew100g

    Zupa ogórkowa 250ml

    Gulasz drobiowy 80g z ryżem 150g, kalafior z brokułami 80g

    Sok pomarańczowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Koktail bananowy- wyr. własny 170g

    Pałka kukurydziana

    23.01

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło, 5g, twaróg ze szczypiorkiem 25g- wyr. własny, rzodkiewka 25g

    Napar ziołowy

     

     

    Banan 100g

     

    Zupa ziemniaczana 250ml

    Fasolka po bretońsku 180g, bułka

    Herbata z cytryną, mus owocowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Bułka kajzerka 35g z masłem 5g i suszoną morelą

    Ciepłe mleko

    24.01

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Bułka paryska 40g, masło 5g, pasta jajeczna- wyr. własny 30g, ogórek kiszony 25g

    Kakao 200ml

    Mandarynka/ Jabłko100g

     

    Barszcz czerwony250ml

    Makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowo- koperkowym 200g

    Herbata miętowa

     

    Alergeny: 1,4,7,9

    Galaretka agrestowa z sosem jogurtowym 180g

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    13.01

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb baltonowski 40g z masłem 5g, kiełbaska wiejska bez dod. E 25g, ogórek kiszony 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Marchew/ Jabłko 100g

     

     

     

     

    Zupa z soczewicy z pomidorami 250ml

    Naleśniki z twarogiem

    i bitą śmietaną z

    brzoskwiniami 210g

    Sok owocowy

     

     

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Chleb graham 35g z masłem 5g i warzywami 25g

    - pomidor

    - ogórek świeży

    Woda z pomarańczą

    14.01

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, ser żółty „Morski” 25g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

    Mandarynka 100g

    Żurek z jajkiem 250ml

    Pulpety w sosie

    pomidorowym 80g z makaronem 130g, surówka z kiszonych

    Ogórków i marchwi 80g

    Galaretka do picia, ciastko zbożowe

    Alergeny: 1,3,7,9

    Mleko owocowe- wyr. własny 170g

    - malina, wiśnia

    Wafel naturalny

    15.01

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z płatkami górskimi250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, dżem morelowy 25g, ogórek świeży 25g

    Herbata rumiankowa

     

     

    Banan 100g

    Zupa pomidorowa z ryżem 250ml

    Udko z kurczaka 80g,

    ziemniaki 150g, sałata z jogurtem i śmietaną 80g

    Kompot owocowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Makaron z truskawkami- wyr. własny 170g

    16.01

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło, 5g, indyk na parze 25g, rzodkiewka 25g

    Kawa zbożowa 200ml

     

     

     

    Gruszka / Marchew100g

     

    Zupa krem z brokuł 250ml

    Pieczeń wieprzowa ze

    Śliwką 80g, kasza gryczana 150g, buraczki 80g

    Kisiel z suszoną żurawiną, jabłko

    Alergeny: 1,7,9

    Kasza manna z jagodami- wyr. własny 180g

    17.01

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb wieloziarnisty, ch. oliwski 40g, masło 5g, hummus z ciecierzycy i suszonych pomidorów- wyr. własny 25g, pomidor, szczypior

    Kakao 200ml

    Jabłko/ Papryka czerwona 100g

     

    Rosół wiedeński 250ml

    Kotlet z ryby 80g, ziemniaki 150g, surówka z białej kapusty 80g

    Herbata z cytryną

     

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Ciasto piernikowe 35g- wyr. własny

    Napój malinowy

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     DATA

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    06.01

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Alergeny:

     

    07.01

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, ser żółty Gouda 25g, ogórek świeży 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Marchew/ Gruszka 100g

    Kapuśniak z kiszonej kapusty 250ml

    Makaron w sosie pomidorowym z serem 200g

    Soczek jabłkowy

     

     

     

    Alergeny: 1,7,9

    Budyń malinowy 170g

    08.01

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z płatkami Corn flayks 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, wędlinka wieprzowa- schab 25g, pomidor 25g

    Herbata zielona z

    cytryną

     

     

    Banan 100g

    Zupa koperkowa z ryżem 250ml

    Kotlet schabowy 80g, ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 80g

    Kompot owocowy

     

     

    Alergeny: 1,3,7,9  

    Kisiel cytrynowy z polewą jogurtową 170ml

    Flipsy kukurydziane

    09.01

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwki 40g, masło, 5g, sopocka tradycyjna 25g, ogórek kiszony 25g

    Kawa zbożowa 200ml

     

     

     

    Jabłko 100g

     

    Zupa ogórkowa 250ml

    Gulasz drobiowy z

    warzywami 100g i kaszą kuskus 150g

    Kisiel do picia

     

     

    Alergeny: 1,7,9

    Kromeczka 35g z masłem 5g i konfiturą truskawkową 25g- wyr. własny, Ciepłe mleczko 180ml

    10.01

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb wieloziarnisty, ch. oliwski 40g, masło 5g, jajko ze szczypiorkiem 30g, rzodkiewka 25g

    Kakao 200ml

    Mandarynka 100g

     

    Barszcz czerwony 250ml

    Ryba pieczona panierowana 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty i  marchwi 80g

    Herbata miętowa z cytryną 

    Alergeny: 1,3,7,9

    Coctail jagodowy 170g- wyr. własny

    Podpłomyk b/c

    SKŁADNIKI POTRAW I ALERGENY ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    Jadłospis może ulec zmianom

     

     

    Data dodania: 2018-02-18 11:40:08
    Data edycji: 2025-01-20 10:45:13
    Ilość wyświetleń: 42083

    "Dziecko chce być dobre.

    Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"

    Janusz Korczak
    godło Polski - link do strony głównej
    Kontakt

    81-007 Gdynia

    ul. Chylońska 237

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej