Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Jadłospis

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    20.10

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb baltonowski40g, masło 5g,kiełbasa wiejska tradycyjna bez dod. E 25g, ogórek świeży 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Marchew/Gruszka100g

     

     

     

     

    Zupa szczawiowo-szpinakowa z jajkiem250ml

    Makaron w sosie pomidorowym z żółtym serem 200g

    Woda z cytryną, chipsy jabłkowe

    Alergeny: 1,3,7,9

    Kasza „Bulgur” z malinami 170ml- wyr. własny

     

     

    21.10

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami Corn flayks 250ml, bułka paryska 35g,masło 5g, miód 10g, filet drobiowy 15g, ogórek kiszony 25g

    Herbata owocowa

    Jabłko 100g

    Zupa ogórkowa 250ml

    Gulasz wieprzowy z cieciorką 80g, kasza 130g, buraczki 70g

    Herbata zielona

     

    Alergeny: 1,7,9

    Kisiel wiśniowy z polewą jogurtową 160ml

    Pałka kukurydziana

    22.10

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, twaróg z brzoskwinią 25g- wyr. własnypomidor 25g

    Kakao 200ml

    Banan 100g

    Zupa koperkowa z ryżem 250ml

    Kotlet mielony 70g, ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 70g

    Kompot owocowy

    Alergeny: 1,3,7,9

    Bułka maślana 35g z masłem 5g i suszoną morelą

    Woda stołowa

    23.10

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, szynka „Piecuch” 25g, rzodkiewka 25g

    Kawa zbożowa200ml

    Mandarynka/ Kalarepka 100g

     

    Zupa krem z białych warzyw 250ml

    Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 80g z ryżem 150g

    Sok pomarańczowy, jabłko

    Alergeny: 1,7,9

    Coctail jagodowo- truskawkowy 160ml- wyr. własny

    Wafel naturalny ryżowy

    24.10

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. razowy 40g, masło 5g, jajko gotowane na liściu sałaty 35g, szczypiorek, papryka czerwona 10g

    Kakao 200 ml

    Śliwka/ Jabłko 100g

     

    Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml

    Ryba pieczona 70g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi 80g

    Herbata z cytryną

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Bułeczka paryska 35g z masłem 5g, serkiem Almette z pomidorami 25g, ogórek kiszony 25g

    Napój z czarnej porzeczki

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    13.10

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, dżem truskawkowo- porzeczkowy 25g, pomidor ze szczypiorkiem 30g

    Ciepłe mleczko 200ml

     

     

    Jabłko/ Marchew100g

    Żurek z jajkiem 250ml

    Placki bananowe z sosem jogurtowo- wiśniowym200g

    Sok owocowy

     

    Alergeny :1,3,7,9

    Budyń śmietankowy z brzoskwinią 170g

     

    14.10

    Wtorek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, parówka z szynki, ketchup, ogórek świeży 25g

    Kakao 200ml

    Śliwka/ Kalarepka 100g

     

    Zupa jarzynowa 250ml

    Pulpety w sosie koperkowym 80g, kasza 130g, ogórek kiszony 70g

    Napój

     

     

    Alergeny: 1,3,7,9

     

    Galaretka agrestowa z polewą jogurtową 170ml

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    15.10

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z zacierką 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, schab z „czarnuszką”25g, ogórek kiszony 25g

    Napar ziołowy

     

    Banan 100g

    Zupa ziemniaczana 250ml

    Łazanki z kapustą, boczkiem i kiełbasą 200g

    Herbata zimowa z miodem, imbirem i cytryną, owoc

     

    Alergeny :1,7,9

    Kisiel cytrynowy ze śmietaną 170g

    Podpłomyk b/c

     

    16.10

    Czwartek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, serr żółty Gouda 15g, sopocka tradycyjna 15g, pomidor 25g

    Kawa zbożowa 200ml

    Melon/ Marchew 100g

    Zupa fasolowa 250ml

    Filet z kurczaka grillowany 80g, ryż 130g, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym 70g

    Woda z pomarańczą

     

    Alergeny: 1,7,9

    Kefir bananowo- truskawkowy 170ml -wyr. własny

    Wafel naturalny kukurydziany

     

    17.10

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. wieloziarnisty 40g, masło 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g- wyr. własny, rzodkiewka 25g

    Kakao 200ml

    Papryka czerwona/ Jabłko 100g

    Zupa pomidorowa z ryżem 250ml

    Kotlety rybne 70g, ziemniaki 150g, surówka z czerwonej kapusty i jabłek 70g

    Herbata miętowa

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Chałka 35g z masłem 5g i rodzynką

    Ciepłe mleko 160ml

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     

    Data dodania: 2018-02-18 11:40:08
    Data edycji: 2025-10-17 08:28:51
    Ilość wyświetleń: 47512

    "Dziecko chce być dobre.

    Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"

    Janusz Korczak
    godło Polski - link do strony głównej
    Kontakt

    81-007 Gdynia

    ul. Chylońska 237

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej