Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Jadłospis

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    01.12

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb graham 40g, masło 5g, serek Almette z ogórkiem, pomidor 25g

    Kawa zbożowa200ml

    Mandarynka / Kalarepka 100g

     

     

     

     

    Zupa grochowa250ml

    Ryż z jabłkiem i jogurtem 200ml

    Sok pomarańczowy, marchewka do chrupania

     

    Alergeny: 1,7,9

    Budyń śmietankowy z brzoskwinią 170ml

     

    02.12

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami górskimi 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, polędwica z „Pasieki” 25g, ogórek kiszony 25g

    Herbata miętowa

    Melon/ Marchew100g

    Zupa fasolowa 250ml

    Makaron w sosie bolońskim z serem 200g

    Galaretka agrestowa, mandarynki

     

    Alergeny: 1,7,9

    Kefir bananowo- truskawkowy 170ml- wyr. własny

    Wafel ryżowy

    03.12

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb baltonowski 40g, masło 5g, makrela w pomidorach 15g- wyr. własny, dżem porzeczkowy 10g, ogórek świeży 25g

    Herbata zielona z cytryną

    Banan 100g

    Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml

    Kotlet drobiowy panierowany 80g, ziemniaki 130g, surówka z selera z rodzynkami 70g

    Kompot owocowy

    Alergeny: 1,3,7,9

    Kasza manna z jagodami- wyr. własny 170ml

    04.12

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, frankfurterka 25g, pomidor 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Gruszka/ Ogórek świeży 100g

     

    Zupa ogórkowa250ml

    Polędwiczki wieprzowe w sosie własny 100g, kasza gryczana 130g, buraczki zasmażane 70g

    Kisiel cytrynowy z żurawiną

    Alergeny: 1,7,9

    Bułka grahamka 35g z masłem 5g i miodem 25g

    Herbata malinowa

     

    05.12

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. ziarenko 40g, masło 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g, rzodkiewka 25g

    Kakao 200 ml

    Jabłko / Papryka czerwona 100g

     

    Rosołek wiedeński 250ml

    Ryba 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty 70g

    Herbata z cytryną

     

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Makaron z sosem wiśniowym- wyr. własny 170ml

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    24.11

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb baltonowski40g, masło 5g, ser żółty Morski” 25g, pomidor 25g

    Kawa zbożowa200ml

    Gruszka / Marchew100g

     

     

     

     

    Kapuśniak ze słodkiej kapusty 250ml

    Pulpety w sosie pieczarkowym 80g, kasza 130g, ogórek kiszony

    Soczek owocowy

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Mleko truskawkowe 170ml- wyr. własny

    Podpłomyk b/c

     

    25.11

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Bułka paryska 40g, masło 5g, parówka z szynki, ogórek świeży 25g, ketchup 

    Kakao 200ml

    Mandarynka / Jabłko 100g

    Zupa szczawiowo- szpinakowa z jajkiem 250m

    Gulasz drobiowy 80g z ryżem 130g, bukiet warzyw 80g

    Kompot

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Chałka 35g z masłem 5g i rodzynką

    Ciepłe mleko 160ml

    26.11

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z płatkami miodowo- cynamonowymi 250ml,

    Chleb wiejski 35g, masło 5g szynka „Pecuch”25g, ogórek kiszony 25g

    Herbata rumiankowa / koper

    Banan 100g

    Barszcz czerwony250ml

    Łazanki z kiełbasą, boczkiem i kapustą 200g

    Herbata zimowa, ciasteczko zbożowe

    Alergeny: 1,7,9

    Kisiel wiśniowy ze śmietaną170ml

    Pałka kukurydziana

    27.11

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Bułka kajzerka 40g, masło 5g, serek waniliowy 25g, pomidor ze szczypiorkiem 25g

    Kakao 200m

    Melon /Śliwka 100g

     

    Rosół ryżowy 250ml

    Ryba pieczona 80g, ziemniaki 130g, surówka wielowarzywna 80g

    Napój

    Alergeny: 1,34,,7,9

    Galaretka agrestowa z sosem jogurtowym 170ml

     

    28.11

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, jajko gotowane 40g, ogórek świeży 25g

    Ciepłe mleko 200 ml

    Marchew / Jabłko100g

     

    Krupnik 250ml

    Placki bananowe z sosem truskawkowym

    Woda z cytryną, mus warzywno- owocowy

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Coctail malinowy- wyr. własny 170ml

    Wafel naturalny

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     

    Data dodania: 2018-02-18 11:40:08
    Data edycji: 2025-11-28 07:27:30
    Ilość wyświetleń: 48319

    "Dziecko chce być dobre.

    Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"

    Janusz Korczak
    godło Polski - link do strony głównej
    Kontakt

    81-007 Gdynia

    ul. Chylońska 237

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej