Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Jadłospis

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    24.02

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb wiejski 40g z masłem 5g,kiełbaska wieprzowa „ z kija”25g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

    Gruszka/ Rzodkiewka 100g

     

     

     

     

    Krupnik 250ml

    Placki ziemniaczane ze śmietaną

    Herbata z cytryną, jabłko

     

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Mleko malinowe- wyr. własny 160g

    Podpłomyk b/c

    25.02

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami górskimi, bułka paryska 35g, masło 5g, szynka „Biała” extra 25g, ogórek kiszony

    Herbata gruszkowa

    Jabłko/ Papryka czerwona 100g

    Zupa koperkowa z ryżem250ml

    Kotlet mielony 80g, ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 80g

    Kompot owocowy

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Kisiel truskawkowy z jogurtem 170g

    Flipsy kukurydziane drobne

    26.02

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwski 40g, masło, serek waniliowy 25g, pomidor 25g

    Kawa zbożowa 200ml

     

    Banan 100g

    Zupa fasolowa z „Jasiem”250ml

    Paluszki rybne 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi80g

    Napój owocowy , jabłko

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Ryż z jagodami – wyr. własny 170g

    27.02

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb baltonowski40g, masło 5g, parówka z szynki, ketchup, ogórek świeży 25g

    Kakao 200ml

     

     

    Marchew/ Gruszka100g

     

    Barszcz czerwony 250ml

    Gulasz wieprzowy 80g z kaszą 150g, kiszony ogórek 80g

    Herbata zielona z cytryną

    Alergeny: 1,7,9

    Pączek z marmoladą ½ 45g

    Ciepłe mleko 170ml

    28.02

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb graham 40g, masło 5g, hummus z ciecierzycy i suszonych pomidorów- wyr. własny 20g, miód 10g, rzodkiewka 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Miseczka zdrowia

    - ogórek kiszony, papryka czerwona, jabłko 100g

     

    Kapuśniak ze słodkiej kapusty 250ml

    Makaron w sosie bolońskim z żółtym serem 200g

    Napój pomarańczowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Cheb oliwski 35g z masłem 5g, jajkiem i sałatą masłową 25g, szczypiorek

    Napój wiśniowy

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     DATA

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

      OBIAD

    PODWIECZOREK

    17.02

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Chleb baltoński, masło, pomidor

    Kakao

    Sok wieloowocowy 100%

     

     

     

     

    Zupa z czerwonej soczewicy,

    Naleśnik z twarogiem i sosem truskawkowo – daktylowym

    Woda z cytryną, jabłko

    Ciasteczko zbożowo – jagodowe,

    Ciepłe mleko

    18.02

    Wtorek

     

     

     

     

     

     

    Chleb oliwski, masło, wędlina - Piecuch, ogórek kiszony

    Ciepłe mleko

    Rzodkiewka/ ogórek świeży

    Zupa ogórkowa,

    Zrazy mielone z pieczarkami w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki

    Galaretka do picia

    Makaron z wiśniami – wyr. własny

    19.02

    Środa

     

     

     

     

     

    Zupa mleczna z kulkami zbożowo – czekoladowymi,

    Bułka paryska, masło, sztuka mięsa z Masarskiego Straganu, ogórek świeży

    Herbata zielona z cytryną

     

    Banan

    Rosół z makaronem,

    Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek

    Kompot wieloowocowy  

    Kisiel truskawkowy ze śmietaną, pałki kukurydziane

    20.02

    Czwartek

     

     

     

     

    Chleb wiejski, masło, makrela w pomidorach – wyr. Własny, miód, rzodkiewka

    Kawa zbożowa

     

     

    Jabłko

     

    Zupa ziemniaczana z natką,

    Pieczeń drobiowa z ryżem, bukiet warzyw

    Herbata owocowa

    Chałka z masłem i rodzynką,

    Ciepłe mleko

    21.02

    Piątek

     

     

     

     

    Chleb graham, masło, twaróg ze szczypiorkiem – wyr. Własny, pomidor

    Kakao

    Marchew/gruszka

     

    Zupa jarzynowa z fasolką szparagową,

    Pulpety z ryby w sosie pomidorowym z makaronem, surówka z kiszonych ogórków i marchwi

    Herbata miętowa

    Galaretka agrestowa z sosem jogurtowym

      SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

      Jadłospis może ulec zmianom

     

     

    Data dodania: 2018-02-18 11:40:08
    Data edycji: 2025-02-20 14:20:04
    Ilość wyświetleń: 42718

    "Dziecko chce być dobre.

    Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"

    Janusz Korczak
    godło Polski - link do strony głównej
    Kontakt

    81-007 Gdynia

    ul. Chylońska 237

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej