Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Jadłospis

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    21.04

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Alergeny: 1,7,9

     

    22.04

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Chleb baltonowski 40g, masło 5g, ser żółty „Morski”25g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

    Marchew/ Jabłko100g

    Zupa porowa z ryżem250ml

    Jajko 70g w sosie chrzanowo- śmietankowym, ziemniaki 150g, fasolka szparagowa z masłem i bułką 80g, napój

    Alergeny: 1,3,7,9

    Bułeczka maślana 35g z masłem 5g i żurawiną

    Herbata pomarańcz/imbir

     

    23.04

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, pierś gotowana z kurczaka 25g, ogórek kiszony 25g

    Kawa zbożowa200ml

    Gruszka 100g

    Zupa krupnik 250ml

    Makaron z kiełbasą w sosie pomidorowym 200g

    Herbata z miodem i cytryną, soczek owocowy

    Alergeny: 1,7,9

    Kasza manna z sosem truskawkowym- wyr. własny 170ml

    24.04

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z płatkami Corn flayks 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, kiełbasajałowcowa od ”zawsze” 25g, ogórek świeży 15g, papryka czerwona 10g

    Herbata rumiankowa

     

    Jabłko 100g

     

    Zupa ogórkowa 250ml

    Grillowany filet z kurczaka 80g, kasza kuskus 150g, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo- śmietanowym 80g

    Napój pomarańczowy, owoc

    Alergeny: 1,7,9

    Kisiel cytrynowy z polewą jogurtową 170ml

    Pałka kukurydziana

    25.04

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb graham 40g, masło 5g, twaróg ze szczypiorkiem 25g- wyr. własny, pomidor 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Melon/ Rzodkiewka 100g

     

    Barszcz czerwony 250ml

    Ryba 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty 80g

    Herbata owocowa

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Ciasteczko zboż. morelowe

    Kakao 160ml

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    14.04

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb wiejski 40g z masłem 5g, serek waniliowy 25g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

    Jabłko 100g

     

     

     

     

    Barszcz czerwony250ml

    Łazanki z kiełbasą, boczkiem i kiszoną kapustą 200g

    Herbata z cytryną, soczek owocowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Chałka 35g z masłem 5g i rodzynką

    Ciepłe mleko 160 ml

    15.04

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami zboż. czekoladowymi250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, szynka wieprzowa tradycyjna 25g, ogórek kiszony 25g

    Herbata ziołowa

    Melon/ Marchew100g

    Zupa pieczarkowa z makaronem 250ml

    Gołąbki bez zawijania 100g w sosie pomidorowym, ziemniaki 150g

    Napój

    Alergeny: 1,3,7,9

    Ryż z sosem truskawkowo- jagodowym 170ml- wyr. własny

     

    16.04

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, ser żółty „Gouda” 25g, rzodkiewka 15g, papryka żółta 10g

    Cieple mleko 200ml

    Banan 100g

    Zupa ziemniaczana250ml

    Polędwiczki wieprzowe 80g w sosie własnym, kasza 130g, buraczki 80g

    Kompot wieloowocowy

    Alergeny: 1,7,9

    Kromeczka chleba 35g z masłem 5g, pomidorem 25g i szczypiorkiem

    Woda z pomarańczą

    17.04

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb baltonowski40g, masło 5g, parówka z szynki, ogórek świeży 25g, ketchup

    Kakao 200ml

     

     

    Gruszka/ Rzodkiewka 100g

     

    Zupa jarzynowa 250ml

    Kotlet mielony 80g, ziemniaki 150g, kiszony ogórek 80g

    Herbata owocowa

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Budyń waniliowy z ananasem 170ml

    18.04

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. wieloziarnisty 40g, masło 5g, jajko gotowane 25g, pomidor 25g, kiełki brokuł

    Kawa zbożowa200ml

    Jabłko 100g

     

    Zupa z soczewicy z pomidorami 250ml

    Ryż z jabłkiem i śmietaną 200g

    Soczek wieloowocowy b/c

    Alergeny: 1,7,9

    Mleko malinowo- bananowe- wyr. własny170ml

    Wafel kukurydziany

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    07.04

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb baltonowski 40g z masłem 5g, ser żółty „Morski”30g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

    Jabłko 100g

     

     

     

     

    Kapuśniak ze słodkiej kapusty 250ml

    Naleśniki z twarogiem i sosem jogurtowo- brzoskwiniowym 200g

    Woda z pomarańczą

     

    Alergeny: 1,3,7,9

    Bułka grahamka 35g z masłem 5g i ogórkiem świeżym 25g

    Herbata czarna z porzeczką

    08.04

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami górskimi 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, polędwica sopocka 25g, ogórek świeży 15g, papryka czerwona 10g

    Napar ziołowy

    Marchew/ Gruszka 100g

    Zupa pomidorowa z makaronem 250ml

    Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonych ogórków i marchwi 80g

    Herbata z cytryną

    Alergeny: 1,7,9

    Kisiel wiśniowy z jogurtem 170ml

    Flipsy kukurydziane drobne

    09.04

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, szynka delikatna z fileta 15g, dżem morelowy 10g, pomidor 25g

    Kawa zbożowa 200ml

    Banan 100g

    Zupa ogórkowa 250ml

    Pieczeń drobiowa 80g z ryżem 150g, bukiet warzyw 80g

    Napój agrestowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Koktail truskwkowy- wyr. własny 170ml

    Podpłomyk b/c

    10.04

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwski, ch. wieloziarnisty 40g, masło 5g, pasta szynkowa 25g- wyr. własny, ogórek kiszony 25g

    Kakao 200ml

     

     

    Melon/ Marchew 100g

     

    Zupa krupnik 250ml

    Makaron w sosie bolońskim 200g

    Napój pomarańczowy, jabłko

     

    Alergeny: 1,7,9

    Rogalik maślany 35g z masłem 5g i suszoną żurawiną

    Ciepłe mleko 160ml

    11.04

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb baltonowski, ch. graham 40g, masło 5g, Twaróg z miodem i gruszką 25g- wyr. własny, rzodkiewka 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Jabłko 100g

     

    Rosół ryżowy 250ml

    Ryba pieczona (limanda), 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi 80g

    Herbata miętowa

     

    Alergeny: 1,4,7,9

    Galaretka jagodowa z sosem śmietankowym 170ml

     

      SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     Jadłospis może ulec zmianom

     

     

    Data dodania: 2018-02-18 11:40:08
    Data edycji: 2025-04-17 13:03:41
    Ilość wyświetleń: 43897

    "Dziecko chce być dobre.

    Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"

    Janusz Korczak
    godło Polski - link do strony głównej
    Kontakt

    81-007 Gdynia

    ul. Chylońska 237

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej