DATA
ŚNIADANIE
WITAMINKI
OBIAD
PODWIECZOREK
22.04
Poniedziałek
Alergeny:
1,2,8
Chleb baltonowski 40g, masło 5g, dżem truskawkowy niskosłodzony 30g, ogórek świeży 25g
Kakao 200ml
Jabłko 100g
Zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami 250ml
Pierogi leniwe z masełkiem 180g, surówka z marchwi i ananasa 80g
Woda z pomarańczą, sok owocowy b/c
Alergeny: 1,3,7,9
Mleko jagodowe –wyr. własny 160ml
Wafel kukurydziany
23.04
Wtorek
1,2,6
Zupa mleczna z płatkami Corn flayks 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, indyk „na parze” 30g, rzodkiewka 25g
Napar ziołowy
Gruszka / Mandarynka 100g
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 250ml
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym 80g, kasza 150g, ogórek kiszony 80g
Herbata owocowa, owoc
Makaron z twarogiem, śmietaną, cynamonem i rodzynką- wyr. własny 160ml
24.04
Środa
1,2,7
Chleb wiejski 40g, masło 5g, ser żółty „Gouda” 30g, pomidor ze szczypiorkiem 30g
Kawa zbożowa 200ml
Banan 100g
Zupa koperkowa z ryżem 250ml
Kotlet drobiowy panierowany 100g, ziemniaki 150g z koperkiem, surówka wiosenna 80g
Kompot owocowy
Kasza manna z malinami- wyr. własny 160ml
25.04
Czwartek
Chleb baltonowski , ch. razowy 40g, masło 5g, schab z „góralskiej spiżarni” 30g, papryka czerwona 25g
Ciepłe mleko 200ml
Miseczka świeżych warzyw
- kalarepka, ogórek świeży, rzodkiewka 100g
Zupa fasolowa 250ml
Potrawka z kurczaka 100g, ryż 150g, bukiet warzyw 80g
Napój, ciastko
Smarowidełko warzywne- wyr. własny 25g z pieczywem i marchewką do chrupania
Woda z wiśnią
26.04
Piątek
1,2,3
Bułka paryska 40g, masło 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym- wyr. własny 30g, pomidor 25g
Marchew / Jabłko 100g
Zupa brokułowa 250ml
Ryba 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty 80g
Herbata miętowa z cytryną
Alergeny: 1,3,4,9
Budyń czekoladowy z ananasem 160ml
15.04
Chleb wiejski 40g, masło 5g, ser żółty Morski 30g, pomidor 30g
Jabłko/ Marchew 100g
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą 250ml
Makaron w sosie pomidorowym z serem 200g
Herbata zielona, mus
owocowy
Chałka 35g z masłem 5g i żurawiną
Kawa zbożowa 160ml
16.04
Zupa mleczna z płatkami zboż. miodowymi 250ml, chleb oliwski 35g, masło 5g, makrela w pomidorach- wyr. własny 25g, miód 10g, ogórek świeży 25g,
Herbata koperkowa
Kalarepka / Rzodkiewka 100g
Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml
Kotlet mielony 80g, ziemniaki 150g, sałata ze śmietaną 80g
Kompot , owoc
Ryż z truskawkami – wyr. własny 160ml
17.04
Chleb baltonowski 40g, masło 5g, szynka delikatna z fileta 15g, kiełbaska jałowcowa 15g, ogórek kiszony 15g, pomidor 15g
Kapuśniak z kiszonej kapusty 250ml
Gulasz wieprzowy 80g, kasza jęczmienna 150g, buraczki z jabłkiem 80g
Sok pomarańczowy, marchewka do chrupania
Alergeny: 1,7,9
Kisiel wiśniowy z sosem jogurtowym 160ml
Flipsy kukurydziane
18.04
Chleb oliwski, ch. wieloziarnisty 40g, masło 5g, pasta szynkowa- wyr. własny, rzodkiewka 25g
Gruszka/ Papryka czerwona 100g
Zupa ziemniaczana z natką 250ml
Fasolka po bretońsku 180g, bułka 1szt.
Herbata z cytryną, owoc
Kromeczka 35g chleba z masłem 5g, sałatą i parówką 25g
Napój malinowy
19.04
Bułka paryska 40g, masło 5g, twaróg z rzodkiewką- wyr. własny 30g, pomidor 25g
Marchew do chrupania 100g
Zupa pomidorowa z ryżem 250ml
Filet z ryby 80g, ziemniaki 150g, surówka z białej kapusty 80g
Woda z pomarańczą
Alergeny: 1,3,4,7,9
Ciasto marmurkowe 35g- wyr. własny
Herbata czarna z miodem i cytryną
SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA
Jadłospis może ulec zmianom
"Dziecko chce być dobre.
Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"
81-007 Gdynia
ul. Chylońska 237
58 329-80-64
przedszkole@p56.edu.gdynia.pl