Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

    Jadłospis

     

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    10.11

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, serek Almette z ogórkiem kiszonym 25g, pomidor 25g

    Kawa zbożowa200ml

    Gruszka 100g

     

     

     

     

    Zupa ziemniaczana250ml

    Gulasz mięsno- jarzynowy 100g, kasza 130g

    Sok pomarańczowy

     

     

    Alergeny: 1,7,9

    Mleko truskawkowe 170ml- wyr. własny

    Pałka kukurydziana

     

    11.11

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Alergeny:

     

    12.11

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, ser żółty ”Morski” 25g, ogórek świeży 25g

    Kakao 200ml

    Melon / Marchew100g

    Zupa grochowa 250ml

    Ryż z jabłkiem i jogurtem 210g

    Herbata zielona, soczek owocowy

     

    Alergeny: 1,7,9

    Grysik z jagodami - wyr. własny 170ml

    06.11

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z kulkami miodowymi 250ml , bułka paryska 35g, masło 5g, szynka „złota” 25g, ogórek kiszony 25g, herbata koperkowa

    Śliwka /Jabłko 100g

     

    Zupa pieczarkowa z makaronem 250ml

    Gołąbki bez zawijania 100g w sosie pomidorowym, ziemniaki 150g

    Galaretka agrestowa

    Alergeny: 1,3,7,9

    Kisiel cytrynowy z sosem jogurtowym 170ml

    Flipsy kukurydziane

    07.11

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. ziarnisty 40g, masło 5g, kiełbasa podwawelska bez dod. E 10g, jajko gotowane ze szczypiorkiem 15, rzodkiewka

    Kakao 200 ml

    Mandarynka /Kalarepka 100g

     

    Barszcz ukraiński250ml

    Makaron ze szpinakiem, szynką i suszonymi pomidorami 210g

    Herbata zimowa

    Alergeny: 1,3,7,9

    Chałka 35g z masłem 5g i suszoną morelą

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    03.11

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb baltonowski 40g, masło 5g, serek waniliowy 25g, pomidor 25g

    Kubeczek ciepłego mleka 200ml

    Gruszka/ Rzodkiewka 100g

     

     

     

     

    Kapuśniak z kiszonej kapusty 250m

    Makaron w sosie bolońskim 210g

    Herbata zielona, mus owocowy

     

     

    Alergeny: 1,7,9

    Ryż z sosem malinowym 170ml- wyr. własny

     

     

    04.11

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami zboż. czekoladowymi 250ml, bułka paryska 35g,masło 5g, szynka wieprzowa 25g, ogórek kiszony 25g

    Herbata miętowa

    Jabłko/Śliwka 100g

    Barszcz biały z jajkiem 250ml

    Pizzerki z serem i sosem pomidorowym

    Sok pomarańczowy

    Alergeny: 1,3,7,9

    Budyń waniliowy z brzoskwinią 170g

    05.11

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, dżem truskawkowo- porzeczkowy 15g, ser żółty Gouda 10g, pomidor 25g

    Kakao 200ml

    Banan 100g

    Rosół z makaronem 250ml

    Bioderko z kurczaka 100g, ziemniaki 130g, mizeria 70g

    Kompot owocowy

    Alergeny: 1,7,9

    Makaron z twarogiem i rodzynką- wyr. własny 160ml

    06.11

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, pasta szynkowa – wyr. własny 25g, ogórek kiszony 25g

    Kawa zbożowa 200ml

    Mandarynka /Jabłko 100g

     

    Zupa fasolowa 250ml

    Pieczeń drobiowa 80g z ryżem 130g, bukiet warzyw 80g

    Kisiel z żurawiną

     

    Alergeny: 1,7,9

    Bułka kajzerka 35g z masłem 5g i warzywami 25g

    ( sałata masłowa, rzodkiewka, szczypiorek )

    Herbatka koperkowa

    07.11

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. ziarnisty 40g, masło 5g, szynka delikatna z fileta 10g, jajko gotowane 15, ogórek świeży 25g

    Kakao 200 ml

    Melon/Marchew 100g

     

    Krupnik 250ml

    Paluszki rybne 80g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty 80g

     

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Galaretka truskawkowa z sosem jogurtowym 170ml

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     

    DATA 

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

     OBIAD

    PODWIECZOREK

    20.10

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,8

    Chleb baltonowski40g, masło 5g,kiełbasa wiejska tradycyjna bez dod. E 25g, ogórek świeży 25g

    Ciepłe mleko 200ml

    Marchew/Gruszka100g

     

     

     

     

    Zupa szczawiowo-szpinakowa z jajkiem250ml

    Makaron w sosie pomidorowym z żółtym serem 200g

    Woda z cytryną, chipsy jabłkowe

    Alergeny: 1,3,7,9

    Kasza „Bulgur” z malinami 170ml- wyr. własny

     

     

    21.10

    Wtorek

     

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6

    Zupa mleczna z płatkami Corn flayks 250ml, bułka paryska 35g,masło 5g, miód 10g, filet drobiowy 15g, ogórek kiszony 25g

    Herbata owocowa

    Jabłko 100g

    Zupa ogórkowa 250ml

    Gulasz wieprzowy z cieciorką 80g, kasza 130g, buraczki 70g

    Herbata zielona

     

    Alergeny: 1,7,9

    Kisiel wiśniowy z polewą jogurtową 160ml

    Pałka kukurydziana

    22.10

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, twaróg z brzoskwinią 25g- wyr. własnypomidor 25g

    Kakao 200ml

    Banan 100g

    Zupa koperkowa z ryżem 250ml

    Kotlet mielony 70g, ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 70g

    Kompot owocowy

    Alergeny: 1,3,7,9

    Bułka maślana 35g z masłem 5g i suszoną morelą

    Woda stołowa

    23.10

    Czwartek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, szynka „Piecuch” 25g, rzodkiewka 25g

    Kawa zbożowa200ml

    Mandarynka/ Kalarepka 100g

     

    Zupa krem z białych warzyw 250ml

    Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 80g z ryżem 150g

    Sok pomarańczowy, jabłko

    Alergeny: 1,7,9

    Coctail jagodowo- truskawkowy 160ml- wyr. własny

    Wafel naturalny ryżowy

    24.10

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. razowy 40g, masło 5g, jajko gotowane na liściu sałaty 35g, szczypiorek, papryka czerwona 10g

    Kakao 200 ml

    Śliwka/ Jabłko 100g

     

    Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml

    Ryba pieczona 70g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi 80g

    Herbata z cytryną

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Bułeczka paryska 35g z masłem 5g, serkiem Almette z pomidorami 25g, ogórek kiszony 25g

    Napój z czarnej porzeczki

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

    DATA

    ŚNIADANIE

    WITAMINKI

    OBIAD

    PODWIECZOREK

    13.10

    Poniedziałek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6,7

    Chleb wiejski 40g, masło 5g, dżem truskawkowo- porzeczkowy 25g, pomidor ze szczypiorkiem 30g

    Ciepłe mleczko 200ml

     

     

    Jabłko/ Marchew100g

    Żurek z jajkiem 250ml

    Placki bananowe z sosem jogurtowo- wiśniowym200g

    Sok owocowy

     

    Alergeny :1,3,7,9

    Budyń śmietankowy z brzoskwinią 170g

     

    14.10

    Wtorek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Chleb oliwski 40g, masło 5g, parówka z szynki, ketchup, ogórek świeży 25g

    Kakao 200ml

    Śliwka/ Kalarepka 100g

     

    Zupa jarzynowa 250ml

    Pulpety w sosie koperkowym 80g, kasza 130g, ogórek kiszony 70g

    Napój

     

     

    Alergeny: 1,3,7,9

     

    Galaretka agrestowa z polewą jogurtową 170ml

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    15.10

    Środa

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,7

    Zupa mleczna z zacierką 250ml, bułka paryska 35g, masło 5g, schab z „czarnuszką”25g, ogórek kiszony 25g

    Napar ziołowy

     

    Banan 100g

    Zupa ziemniaczana 250ml

    Łazanki z kapustą, boczkiem i kiełbasą 200g

    Herbata zimowa z miodem, imbirem i cytryną, owoc

     

    Alergeny :1,7,9

    Kisiel cytrynowy ze śmietaną 170g

    Podpłomyk b/c

     

    16.10

    Czwartek

     

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,6,7

    Chleb graham 40g, masło 5g, serr żółty Gouda 15g, sopocka tradycyjna 15g, pomidor 25g

    Kawa zbożowa 200ml

    Melon/ Marchew 100g

    Zupa fasolowa 250ml

    Filet z kurczaka grillowany 80g, ryż 130g, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym 70g

    Woda z pomarańczą

     

    Alergeny: 1,7,9

    Kefir bananowo- truskawkowy 170ml -wyr. własny

    Wafel naturalny kukurydziany

     

    17.10

    Piątek

     

     

     

    Alergeny:

    1,2,3

    Chleb oliwski, ch. wieloziarnisty 40g, masło 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25g- wyr. własny, rzodkiewka 25g

    Kakao 200ml

    Papryka czerwona/ Jabłko 100g

    Zupa pomidorowa z ryżem 250ml

    Kotlety rybne 70g, ziemniaki 150g, surówka z czerwonej kapusty i jabłek 70g

    Herbata miętowa

    Alergeny: 1,3,4,7,9

    Chałka 35g z masłem 5g i rodzynką

    Ciepłe mleko 160ml

     SKŁADNIKI POTRAW Z ALERGENAMI ZNAJDUJĄ SIĘ U INTENDENTA

     

    Data dodania: 2018-02-18 11:40:08
    Data edycji: 2025-11-09 16:09:09
    Ilość wyświetleń: 47959

    "Dziecko chce być dobre.

    Jeśli nie umie-naucz, jeśli nie wie-wytłumacz, jeśli nie może-pomóż"

    Janusz Korczak
    godło Polski - link do strony głównej
    Kontakt

    81-007 Gdynia

    ul. Chylońska 237

    Bądź z nami
    Aktualności i informacje
    Biuletynu Informacji Publicznej
    Biuletynu Informacji Publicznej